Algemeen:

Startpagina

Gastenboek

Disclaimer

is het jaar van de afronding en het in gebruik nemen van ons nieuwe sanitair.

Het is de winter, waarin we voor het eerst niet naar NL gaan om te werken, de klus ging niet door en ook in de ICT merk je de crisis.
Dus thuisgebleven, niet erg, maar wat minder voor de portemonnee....

Eindelijk konden dan ook klussen in ons eigen huis "aan de beurt komen". De keuken werd uitgebreid, nieuwe spoelbakken en van nieuwe werkbladen voorzien. De douche en het toilet werden aangepakt en ook de werkkamer ging onderhanden.
Tineke gaat op cursus "eend fileren" bij vrienden in de buurt. Drie grote eenden liggen hiervoor klaar en Paul doet er een voor, de tweede gaat een beetje samen en de derde ging Tineke al aardig goed af. Later, thuis deed ze het zelfstandig en lag even later de oven vol met heerlijke eend-delen.

Het wordt koud. In januari even vorst en dan begin februari stevige vorst en dan valt er sneeuw. 10cm en het vriest zo’n 20 graden. Het is een machtig mooie witte wereld en dat houdt een week aan. Het openbare leven ligt hier plat; het is zo’n 40 jaar geleden dat het hier zo’n winter is geweest! Maar wij genieten er van, we stoken ons wezenloos en gaflessen vliegen er doorheen. Wim doet de beide heuvels even op ski’s, leuk maar bij het gebrek aan een sleeplift is het snel bekeken….

Een paar weken later hebben we het dekzeil van het zwembad gehaald en is het tijdens de lunch al weer 26gr in het zonnetje! Ook aan de zwembadkant genieten we van de zon en zo ook van ons eigen voorseizoen.

Naast wat grote klussen bij de buurman gaan we verder met het sanitair, de laatste loodjes, ook mooie. Eerst nog een viertal kapot gevroren kranen vervangen en dan de finale inrichting van zowel de watervoorziening, de installatie van de geiser voor de afwas en uiteindelijk de sanitairaccessoires.
Het wordt mooi, wij testen uiteraard alles en zijn tevreden. Het is mooi!

Voor het seizoen wordt nog het een en ander geplant en te veel kapot gevroren planten worden vervangen; het was een mooie, maar voor vele zaken een slechte winter. Dus tijd voor de zomer!


Eind maart staan onze kersenbomen volop in de bloesem en onze grootste is helemaal wit, een prachtig gezicht; echter…. rond half april krijgen we nog een paar nachten nachtvorst. Het resultaat is dat er eigenlijk geen fruit uit onze bomen komt dit jaar, behalve wat appeltjes, maar geen kersen en pruimen of peren. Later in het seizoen wel de bramen en vlierbessen (voor de combi-jam) en einde seizoen natuurlijk weer veel noten.

Voor op het terrein wordt de laatste elektravoorziening gemaakt, leidingen getrokken en kast geplaatst op het nieuwe benedenterrein voor o.a. campers.

In het begin doet Tineke’s groentetuin het goed, er worden knoflook en uien en aardappels geoogst. De aardappels blijken een groot deel bevroren. De vroege wortels en boontjes gaan goed, maar de zg. 2e poot is gewoon mislukt. Behalve dan heel veel tomaten, waar we goed de zon overheen laten gaan en op olie wegzetten: heerlijk eigen zongedroogde tomaatjes.
Het seizoen zelf verloopt leuk en gezellig, alle maanden stijgt het aantal gasten, echter in juli blijft het aantal heel sterk achter bij het jaar er voor, zo’n 60%. M.n. de weersvoorspellingen in NL dragen hier volgens ons sterk aan bij. Juli was inderdaad minder heet dan het jaar er voor, maar toch naturistisch heel aangenaam. We hebben gelijk een “weerpagina” in onze website opgenomen, met de boodschap: kijk vooral niet naar NL weerberichten en –sites, maar op onze regionale berichtgeving, we zitten tenslotte in een microklimaat.

Met gasten zijn we weer naar lokale feestavonden geweest die weer erg gezellig waren. Ook ons zondagse koffie-uurtje kan rekenen op steeds grotere animo; naast natuurlijk Tineke’s vers gebakken taarten doet de gezelligheid van deze meetings het aantal deelnemers hieraan groeien.
Ook de BBQ- en paella-avonden werden weer goed bezocht.


En voor we het weten is het seizoen weer voorbij. Dit jaar eerder dan de voorgaande jaren, want we sluiten dit keer half september. Na vijf jaren Le Portrait houden we zelf een ruime week vakantie en rijden we naar de Portugese Algarve. Hier komen we zo af en toe ook aan ons eigen “naturusten” toe.

Op wat kleinere zaken na, is ons terrein nu zoals wij het willen hebben en zijn er 25 plaatsen beschikbaar, waarvan de meesten met elektra.
Wij hopen onze bestaande gasten weer te ontvangen in ons jubileumseizoen, maar vooral ook nieuwe gasten te leren kennen op ons mooie terrein met de kenmerken:
rust, ruimte en vergezichten!

Graag tot ziens op Domaine Le Portrait.

Tineke en Wim Ellenbroek.

Domaine Le Portrait 2013