Algemeen:

Startpagina

Gastenboek

Disclaimer

staat in het teken verder bouwen van het nieuwe sanitair gebouw en van groei van de camping.

We hebben weer "overwinterd" in NL en bezig geweest op een project in Eindhoven. In januari, tijdens onze afwezigheid, is door de aannemer uit ons dorp het dak op het sanitairgebouw geplaatst. Als we begin april weer thuis zijn worden alle werkzaamheden gedaan om de camping weer "bedrijfsklaar" te krijgen. Het zwembad gaat weer leeg (verplichting overheid) en wordt schoongemaakt. Het terrein gaat hier en daar weer op de schop om extra plateaus te creëren. Een tweede deel van het hek van het zwembad wordt gemaakt en de boel wordt weer eens goed in de lak gezet.
Tineke gaat weer lekker tekeer op haar vergrootte groentetuin en gaat bezig met nieuwe menu's.

En dan is daar natuurlijk het sanitairgebouw. Naast het gebouw wordt een korte petanquebaan gemaakt en de boel wordt afgedekt met anti-worteldoek en ladingen grint.


In het seizoen groeit ons aantal bezoekers. Met velen van onze gasten gaan we in juni en juli naar feestavonden in het dorp, gezellige Franse feestavonden met lage tafels en BBQ's.

De groentetuin doet het goed, zo goed dat we over houden en voor een klein prijsje aan onze gasten kunnen aanbieden, Tineke’s groentewinkel....
Er is ook genoeg fruit, veel kersen en bramen leiden tot vele jammen. Vele tomaten uit de tuin worden in de zon gedroogd, wat resulteert een heerlijke bite.

Bij toeval lopen we tegen een rode 2cv aan, die nog niet helemaal op de planning stond, maar wel in de pijplijn zat; altijd al wilde Wim een 2cv, ook voor de verhuur aan onze gasten. En we hebben deze kans niet laten lopen en de rooie aangeschaft. Er moet nog wel wat aan gebeuren, maar in seizoen 2013 moet deze Deuche Rouge gereed zijn voor de verhuur.


Na het seizoen gaan we weer verder met het sanitair. Het laatste tegelwerk wordt afgemaakt (veel slijpwerk, doen we buiten het seizoen) en er wordt gevoegd en gevoegd. Uit NL komen de bestelde binnenwanden, een dikkere kwaliteit dan dezelfde uit FR.
Proefopstellingen en toiletpotten worden aan de muur, doorspoelmechanismes enz. gemaakt en getest en zo krijgt het sanitair steeds meer zijn uiteindelijke vormen, en kleuren. Voor de winter wordt ook de buitenkant nog gestuckt en afgewerkt met crepi.


geen winterwerk in NL, dus "eindelijk" kunnen wat klussen in ons eigen huis worden opgepakt en gelukkig was er een nieuwe buurman waar Wim wat winterwerk kon doen.


Domaine Le Portrait 2013